Litigii de drept societar : anulari / suspendari hotarari AGA

Pozitia actionarilor / asociatilor minoritari si uneori ineficienta protectie a drepturilor acestora conform dispozitiilor legale relevante conduce la existenta unor hotarari ale adunarilor generale contrare interesului societatii.

De asemenea, incalcarea unor dispozitii legale si / sau statutare poate avea consecinte negative atat asupra actionarilor / asociatilor, cat si asupra societatii comerciale.

In acest context, anularea / suspendarea hotararilor adunarii generale poate avea efecte pozitive, in sensul restabilirii legalitatii si evitarii unor consecinte uneori iremediabile pentru viata societatii si pentru drepturile actionarilor / asociatilor.

 

Consiliere si reprezentare juridica pentru societati comerciale

Pentru a obtine anularea / suspendarea unei hotarari a adunarii generale este insa obligatorie cunoasterea dispozitiilor legale procedurale si substantiale in aceasta materie, si analiza riguroasa a tuturor documentelor relevante.

Totodata, cunoasterea dispozitiilor procesuale in materie civila este deosebit de importanta, in conditiile in care anularea / suspendarea unei hotarari a adunarii generale presupune desfasurarea unui litigiu.