Litigii comerciale: executarea contractelor

Consultanta comerciala, redactare si executare contracte

Dincolo de neexecutarea obligatiilor de plata a pretului unor bunuri sau servicii, care constituie cele mai des intalnite situatii, exista obligatii contractuale asumate, avand obiecte diverse care nu sunt executate la momentul scadentei.

Creditorul acestei obligatii are la indemana actiuni si metode prin care sa determine executarea obligatiei respective, eventual cu primirea unor despagubiri pentru intarziere, sau rezilierea / rezolutiunea contractului comercial, cu restituirea prestatiilor reciproce.

 

Arbitraj comercial, executare contracte comerciale

In aceste litigii comerciale, cunostintele juridice solide in domeniul teoriei generale a obligatiilor sunt esentiale, deoarece de cele mai multe ori succesul clientului depinde de existenta unor argumente in favoarea sa, bazate exclusiv pe corecta si legala interpretare a clauzelor contractuale.

Executare contracte comerciale : consideram ca actiunile care urmaresc atragerea raspunderii contractuale a debitorului (reduse uneori la denumirea de actiune in pretentii sau actiuni cu obligatia de a face) nu trebuie tratate cu usurinta, de vreme ce valoarea obligatiilor neexecutate este deseori considerabila.