Cabinet de avocat : raspunderea civila delictuala

In cazul incalcarii obligatiilor impuse de dispozitiile legale imperative, se pune problema angajarii raspunderii civile delictuale. Intrucat textele legale in aceasta materie sunt foarte putine, cunoasterea interpretarii acestora facuta in doctrina si prin hotarari judecatoresti este foarte importanta.

 

Angajarea raspunderii civile delictuale

In urma unor procese avand ca obiect angajarea raspunderii civile delictuale, se urmareste repararea prejudiciului material si moral suferit de persoana vatamata. Acest lucru se poate obtine numai cu indicarea explicita a indeplinirii conditiilor privind existenta faptei ilicite, prejudiciul, legatura de cauzalitate intre fapta si prejudiciu si vinovatia paratului.Asistenta juridica in drept comercial, drept societar si drept civil

Precizam ca nu este vorba despre savarsirea de infractiuni, deoarece cabinetul nostru de avocatura nu este specializat in dreptul penal, ci despre savarsirea unor fapte care contravin dispozitiilor legale, producand prejudicii altor persoane.

In aceasta categorie se inscriu atat incalcarea obligatiilor stabilite in sarcina persoanelor fizice sau juridice in materie civila sau comerciala, cat si savarsirea de fapte contraventionale.